Turkije en de PKK

Wij, de Europese Unie, hebben de mensenrechtenschendende staat Turkije over de ruggen van de oorlogsvluchtelingen een hoop geld beloofd om maar van de vluchtelingenstroom af te zijn, want dat land, Turkije dus, zou als tegenprestatie dan mensen op de vlucht voor geweld naar Europa moeten tegenhouden. En de onderhandelingen over toetreding bij de EU zouden dan ook gestart kunnen worden. Hoe gaan Europa en T. die onderhandelingen aanpakken? Er is in dat land immers geen onbeperkte vrijheid van meningsuiting. Journalisten en schrijvers zijn daar maar al te vaak de dupe van. En wat gaat T. dan met die vluchtelingen doen? Achter prikkeldraad? In vernederende kampen? Gaat T. op mensen jagen? Niet zo vreemd hoor, want Turkije heeft geen enkel respect voor mensen. Dat zag je al tijdens die vermaledijde genocide op de Armeniërs in het begin van de 20ste eeuw…..
En dan dat geld, zo’n 3 miljard! Nu ja, geeft niks want de arme Europeanen betalen wel, toch….? En reken erop dat een groot gedeelte van dat geld bestemd zal worden om wapens (uit het Westen?) te kopen om daarmee de levens van PKK-ers in T. en daarbuiten verder onmogelijk te maken. Kun je donder op zeggen! En onderwijl de vluchtelingen…..

Trefwoorden: #Koerden #Erdogan #mensenrechtenschending. Addendum 20 maart 2023: ‘Nederland aansprakelijk voor ernstige schendingen van mensenrechten na omstreden EU-Turkijedeal’.

Addendum 28 april 2023: Hier!

2 gedachten over “Turkije en de PKK

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.