Jaguar

Deze week weer een zoveelste bericht gelezen over een politieachtervolging op en over de openbare weg. Het zou over een gestolen auto gaan, een Jaguar, duur, maar gewoon materie. U zult net als ik vermoeden dat zo’n achtervolging de dieven zal drijven tot uiterst risicovol gedrag. Dit keer waren er dan ook meerdere aanrijdingen geweest, fietsers moesten wegduiken, zelfs een gewonde was er nog gevallen. Nu vráág ik u, is zo’n Jaguar dat allemaal waard? Bestaat er geen andere manier om auto en dieven te pakken te krijgen? Een listiger manier zonder dat onschuldige derden daar de dupe van worden? We leven in een elektronisch ingesteld tijdperk; kan je als politie toch bijzonder veel mee uitrichten? Politieachtervolgingen zijn uiterst gevaarlijk en dienen afgeschaft te worden, is mijn stelling. Als ik al die buitenproportionele risico’s kan constateren kan de politie dat toch zeker ook….? Maar nu als het zou gaan om gijzelaars met hun gijzelnemers of om moordenaars? Het zou je maar overkomen, doch ik zou zo zeggen: Is het ene slachtoffer het andere waard, onschuldig en ongewild betrokkene?

4 gedachten over “Jaguar

 1. “We leven in een elektronisch ingesteld tijdperk; kan je als politie toch bijzonder veel mee uitrichten?”

  Nee… waarom? Omdat we onze monden vol hebben over de wet op de privacy en vooral de grijze gebieden daarvan. Angst voor misbruik door overheid, met als gevolg minder opsporings mogelijkheden voor politie.

  Like

 2. In de basis moet een overtreder of crimineel aangehouden en vervolgd worden punt.
  Het is de verantwoordelijkheid van de overtreder en derhalve is het niet aan ons of aan de burger om te bepalen hoe zwaar zijn of haar overtreding gaat worden . Het laten lopen van een “heterdaadje” druist tegen elk gevoel van rechtvaardigheid in . Wij hebben al genoeg zaken waar wij niets mee mogen doen .

  Like

 3. Je mag tegenwoordig wel erg weinig in dit landje.Wordt je achtervolgd dan mag je ze niet eens van je afschieten wel erg flauw.

  Like

 4. Wat een irritant voorstel en een irritante houding nemen jullie aan. Politie is hier 0,0 schuldig aan. Degenen die wegrijden zijn ten volle verantwoordelijk. Mochten hier andere slachtoffers bij vallen dan moeten de achtervolgden (indien levend) hiervoor boeten. Alleen dan kom je aan bij ’t punt waar Nederland heel zwak in is: straffen! Wordt tijd voor doodstraf… Dat zijn passende straffen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.